Vajinalar Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Gerçek

Vajinalar Hakkında  Bilmeniz Gereken 4 Gerçek

Bilgi güçlendirir.

Vajinal bilgilerin çoğu yanlış olmakla kalmıyor aynı zamanda bize her türlü gereksiz utanç ve stresi yaşatıyor. Bu yüzden bu yalanlar labirentinde gezinmenize ve vücudunuzu tüm ihtişamıyla sevmenize ve takdir etmenize yardımcı olmak için vajinalar hakkındaki bazı gerçekleri bir araya getirdik.

Önce vulvaya, sonra vajinaya, ardından da her ikisinin ardındaki keyifli anlara bakalım mı?

Vulva, vajina değildir.

Vulva, dişi cinsel organının dış kısmıdır. Dişi bireyin cinsel organlarını, girişini ve vajinasını korur ve bir dişinin cinsel tepkisinin çoğunun merkez üssüdür. Vajina ise rahmin alt kısmı olan serviksten (rahim ağzından) vücudun dışına, vajinal açıklığa uzanan ortalama 7 ila 17 uzunluğunda bir kanaldır. Bu kanal kısalabilir ya da uzayabilir.

Vulva ise labia, üretra, klitoris ve vajinal açıklık dahil olmak üzere tüm dış kısımdır. Farkı bilmelik bedeninizi bilmektir. Ve ne demiştik? Bilgi güçtür.

Orgazmın ana bileşeni vajina değildir.

Bir önemli bilgi de çoğu dişinin tek başına vajinal penetrasyonla orgazm olamasısıdır. Üzgünüz, Freud… Penis düşündüğün kadar etkili değil.

Vajina sahiplerinin sadece yüzde 18'inden biraz fazlası, yalnızca penetrasyonla orgazma ulaşabileceklerini söylüyor. Diğer yüzde 80 için orgazmın ana bileşeni klitoris. Bazı insanlar aynı anda hem vajinal hem de klitoral orgazmı deneyimleyebilir, buna "karışık orgazm" da denir. Bundan pek bahsedilmez ama tamamen başarılabilir. Nadiren orgazma ulaşan ya da asla ulaşamayan çok sayıda sağlıklı vücut da vardır.

G Noktasına Dair

Yukarıdaki sohbetimizin hemen ardından akla ilk gelen konu hangisi olabilir? Evet! G Noktası! Bir "G noktanız" varsa, bu muhtemelen klitorisinizdir. Popüler kültür, onlarca yıldır G noktasına takıntılı durumda ve birçok kişinin, sözde erojen noktayı bulma konusunda baskı hissetmesinin başlıca nedeni… Ancak 2017’de yapılan bir çalışmada G noktasının yeri tespit edilemedi. Yani G noktasının anatomik varlığına dair güçlü bir kanıt yok. Vajinanızın ön duvarına dokunulmasını veya uyarılmasını seviyorsanız, klitorisinizin iç ağı muhtemelen size teşekkür etmek için var.

Vajina Kokusu

Vajinanız kokabilir. Unutmayın ki içi bakterilerle doludur. Cinsel organlarınıza komşu ter ve yağ bezleriniz vardır; bunlar da kokuya sebep olabilirler. Kokunun sadece kendisi bir şeylerin yanlış olduğunu göstermez. Bununla beraber kokuya eşlik eden başka durumlar (normalde gelenden fazla akıntı, sarı ya da yeşil akıntı, ağrı, kaşıntı, yanma, kızarıklık, lenf bezlerinde şişkinlik vb.) söz konusu ise durumda bir anormallik olabilir. Bunun teşhisini de sadece doktorunuz yapabilir.

BONUS: Kiklou regl külodu vajina dostudur.

Kullan-at pedlerde bulunan klor ağartması, parfüm ya da diyoksin gibi zararlı kimyasal maddeler regl külotlarımızda bulunmaz. Üretim sürecinde insan ve çevre sağlığına zararlı hiçbir kimyasal kullanılmaz. Regl destek külotları vajina ve vulvanız için sağlıklı bir menstrüel ürün alternatifidir. Başka hiçbir regl ürünü kullanmadan sadece regl külodunuzu giyersiniz ve içine kanarsınız. Kullanıcılarımız regl kanamalarını bu şekilde yönetmenin vajinaya herhangi bir ürün sokarak yönetmekten (tampon ya da kap) çok daha konforlu olduğunu söylüyor. Toksik şok sendromu anksiyetesinden kurtulmak da cabası :)

>>>Kiklou regl destek külotlarını hemen incelemek için tıkla.


Bu içerikler de hoşuna gidebilir 😉

Regl ve Hamilelik
Reglden kaç gün sonra hamile kalınabilir, reglken hamile kalınabilir mi ya da hamileyken regl olunur mu gibi bütün soruların cevaplarını sizler için yanıtladık!
Vajinal Tuşe Nedir ve Nasıl Yapılır?

Vajinal tuşe ne demektir, hangi durumlarda yapılır gibi soruların cevapları ile alttan muayeneyle ilgili diğer bilgileri verdiğimiz detaylı yazımızı senin için hazırladık!