Vulva Kıl & Tüy Yönetimi

Vulva Kıl & Tüy Yönetimi

Vulva kıllarının var olmasının bir amacı vardır. Bazılarımızın bunu duyunca şok olduğu bir gerçek.

Vulva kıllarının işlevi nedir?

Vulva kılları ergenlik döneminde gelişir ve işlevi büyük oranda - tıpkı vücudumuzdaki diğer kıllar gibi - fiziksel koruma sağlamaktır. Bu kıllar bölgede mekanik olarak koruyucu bir bariyer sağlar ve nemi hapseder. Her kasık ve vellus kıl folikülünün içinde, cildi yumuşak ve esnek tutan ve su geçirmezliğe katkıda bulunan yağlı bir madde olan sebum üreten yağ bezi bulunur.

Peki neden vulva kıllarını almaya ihtiyaç duyarız?

Halk arasında bikini bölgesi olarak adlandırılan vulva epilasyonu günümüzde en popüler yöntemlerden biri.
Yapılan araştırmalara göre 18-65 yaş arası kadınların yüzde 83’ü kasık kıllarını tamamen hayatından çıkardığını bildiriyor.
Erkeklerin yaklaşık yüzde 60’ı kılsız bir kadın partner tercih ettiğini belirtirken, kadınların sadece yüzde 23’ü erkek partnerinin kılsız olmasını tercih ettiğini söylüyor.

Konu güncel, araştırmalar yeni; fakat vulva epilasyonunun tarihi oldukça eskiye dayanıyor.

Antik Mısır’da vulva kılları ters bir üçgen olarak temsil edilmiş ve mezarlarda kılları gidermeye yönelik usturalar bulunmuştur.
Geçmişte birçok kadın genital bölge bitlerini azaltmak amacıyla vulva kıllarını almış, sonrasında daha görünür hale gelen genital hastalıklarını (genital ülser gibi) gizleme gereksinimiyle vulvasına kıldan peruklar takmıştır.
Antik Batı heykellerinde, kadınlar vulva kılları olmadan tasvir edilmiş, kılların genellikle erkek heykellerde olduğu gözlemlenmiştir.
Vulva kılları ilk kez 19. yüzyılın sonlarında Goya’nın Çıplak Maja adlı resminde kullanılmıştır.

Geçmiş kültürlere bakarak şunu açıkça söyleyebiliriz ki; kadınlar ve erkekler vulva kıllarını bir kirlilik olarak gördüler. Sadece cinsel kimlikler değil toplumsal kimlikler de aynı görüştelerdi. Yakın zamana kadar doktorlar ‘‘temizlik’’ adı altında doğum öncesi tıraş olunması konusunda ısrarcılardı.

Vulva kıllarının alınması ne gibi riskler taşır?

Vulva kıllarının alınması bir yaralanma nedeni olabilir. Kıllarını alan kadınların yüzde 50’sinden fazlası yırtılma, yanık, kızarıklık ve enfeksiyon gibi en az bir komplikasyon bildirmektedir.
Acil servislerdeki tüm genital yaralanmaların yüzde 3’ü vulva epilasyonlarından kaynaklanıyor. En yaygın yaralanmalar ise tıraş bıçağı yaralanmaları olarak kayıtlara geçmiştir. İkinci sırada ağdadan kaynaklanan yanıklar yer almaktadır.
Kan şekeri yüksek diyabet hastaları ve bağışıklık sistemi baskılanmış kadınlar vulva epilasyonu konusunda iki kez düşünmeliler. Ciddi bir enfeksiyon riski taşıyor olabilirler.

Beden sizin bedeniniz, kıllarınız sizin kıllarınız. Birlikte mutluysanız hayatınızda olmaya devam ederler, istemezseniz kolayca çıkıp giderler.
Burada ilişkinizin akıbetine karar vermeden önce biraz düşünmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Hiçbir etki ve baskı altında kalmadan hür iradenizle verdiğiniz kararlar en doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır.

Vulva kıllarını güvenli almanın yolları nelerdir?

Eğer kararınız vulva kıllarının hayatınızda olmaması yönünde ise; bu bilgiler işini kolaylaştıracak:

Tıraş etmek istediğin bölgeye karar ver. Belki vulvandaki tüm kılları kesmek istemeyebilirsin. Bir tıraş bıçağı ya da makas yardımıyla tasarımlar yapabilir, sana kendini iyi hissettirecek fikirler üretebilirsin.

Tıraş etmeden önce makasla kılları uçlarından kesebilirsin. Kıllarını daha net görebilmek için bir büyüteçli aynadan faydalanabilirsin. Kıllarının daha yumuşak olması kesmeni kolaylaştırabilir, öncesinde 5-10 dakikalık duş alabilirsin. Batık riskine karşı peeling uygulayabilirsin. Kılın çıktığı yöne doğru tıraş etmelisin.
Kesici yardımcın ne olursa olsun temiz tutmaya, dezenfekte etmeye ve bir başkasıyla birlikte kullanmamaya özen göstermeyi unutma. İşlem sonrasında cildini tıraş losyonu ya da nemlendirici bir kremle rahatlatabilirsin.

Tıraş bıçağı ya da makas kullanmak istemezsen tüy dökücü kremleri deneyebilirsin. Vulva hassas bir yapıya sahip olduğu için tüy dökücü kremi önce bileğinde test ederek alerjik reaksiyon riskini en aza indirebilirsin.

Daha uzun süreli bir sonuç istiyorsan evde kullanım için tasarlanmış ağda setlerini deneyebilirsin. Ağda setlerinin farklı pek çok çeşidi bulunur ve her biri farklı bir bölgeye yöneliktir. Doğru ağda setini aldığından emin olmak için ürünü incelemeyi unutma.
Ağda işlemini uygulamadan önce yine uzun kıllarını makasla kısaltabilirsin. Profesyonel bir işlem yaptırmak istersen çevrendeki uzmanları inceleyebilir, güvenilir ve hijyen kurallarını önemseyen bir uzman olmasına dikkat etmelisin.

Daha uzun süreli sonuçlar için lazer epilasyon yaptırmak en kalıcı çözüm. Lazer epilasyon yöntemi ilk bakışta maliyetli görünse de kullanım süresine göre değerlendirildiğinde seçenekler arasında en ekonomik olanlardan biridir. Bütçenin yanı sıra onaylı lazer epilasyon makinelerini kullanan, güvenilir ve hijyen kurallarını önemseyen işletmeler her zaman önceliğin olmalı. Yine de her bedene uygun bir yöntem değildir. Tüylerin çok açık renkteyse ya da ten rengin koyuysa lazer epilasyon yaptırmaman önerilir.

Son söz;
Vulva bizim, karar bizim. Gerisine kılımızı kıpırdatmıyoruz.
Aynı fikirdeysek vulvanı Kiklou regl külotlarının konforuyla tanıştırmaya davet ediyoruz.

>>>Kiklou yıkanabilir regl külotlarını hemen incelemek için tıkla.


Kaynakça
https://www.wikihow.com.tr/
Dr. Jen Gunter - The Vagina Bible: The Vulva and the Vagina: Separating the Myth from the Medicine -  August 27, 2019

Bu içerikler de hoşuna gidebilir 😉

Regl ve Hamilelik
Reglden kaç gün sonra hamile kalınabilir, reglken hamile kalınabilir mi ya da hamileyken regl olunur mu gibi bütün soruların cevaplarını sizler için yanıtladık!