Popo Sivilceleri

Popo Sivilceleri

Sivilceler hayatı tatsızlaştıran minik canavarlar. Ergenlikte travma yaratır, kişinin özgüvenini zedeler, yetişkinlikte tam da önemli bir buluşmanın öncesi ya da PMS belirtisi olarak hiç yoktan belirir ve tat kaçırır. Kalçada çıkan sivilceler ise saklaması daha mümkün (yazın Brezilya kesim bikini giyene kadar) ve geri planda (acıdan sandalyede oturmayı zorlaştırana kadar) olanlar.

Popoda sivilce neden çıkar?

Popoda oluşanlar her zaman gerçek bir sivilce olmayabilir. Görüntü olarak sivilceyi andırdığı için karıştırılsa da bu oluşumların sebebi farklı olabilir.  

E popomdakiler sivilce değilse ne?sorusunun birkaç olası cevabı var.

1)    Folikülit nedir?

Tıpta folikülit olarak geçen durum, kıl foliküllerinin tıkanıp bakterilerle enfekte olması sonucu iltihaplanması olarak açıklanır. Tıkanan kıl folikülleri sivilce veya tıkanmış gözeneklere benzer. Folikülit bakteri ya da mantardan kaynaklı olabilir. Popo derinizde yağ bezleri bulunsa da genelde sivilce yapmaya yetecek kadar yağ üretmezler. Onun yerine size nur topu gibi popo kızarıkları ve pütürcükleri olarak geri dönerler. Ağda, aşırı sıkı ve nemli kıyafetler, sürtünme ve terleme bu durumun sebebi olabilir. 

2)    Keratosis pilaris nedir?

 Keratosis pilaris kıl diplerinde ölü deri hücrelerinin birikmesiyle ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Ciltte sert küçük kırmızı pütürcükler olarak kendini gösterdiği için “tavuk derisi hastalığı” olarak da anılıyor. Kalıtımsal olan keratosis pilarisin tam bir tedavisi olmasa da çeşitli yöntemlerle daha sağlıklı bir cilt görüntüsü kazanılabiliyor.

3)    Çıban nedir?

Çıbanlar Stafilokok isimli bakterilerin yol açtığı enfeksiyon sonucu oluşan ağrılı oluşumlardır. Bu bakteri vücuda kıl köklerinden girer ve çevredeki yağ tabakasında üreyerek çoğalmaya başlar. Küçük bir sivilce gibi oluşmaya başlayan çıban, giderek irileşerek ağrılı büyük bir kitleye dönüşür. Cilt tipinin yağlı olması, kişinin aşırı terlemesi gibi etkenler çıban oluşumunu arttırabilir.

Popodaki oluşumların akne olması çok nadir olsa da mümkündür ama büyük ihtimalle elinizi gelenler folikülit veya çıbandır. Peeling ve antibakteriyel ürünlerle evde uygulayabileceğiniz popo bakımları mevcut. Acı veren ve tekrarlayan vakalarda bir dermatolog ile görüşmeniz tavsiyemizdir.

Son Söz - Poponuz için Regl Külotları 💜

Çıbanı da foliküliti de olsa poponuzu sevin! Popo bakımınıza dikkat edin. Regl döneminde daha hassas olan popo cildiniz taktığınız plastik içerikli pedlerden tahriş oluyor, kızarıyor ya da kaşınıyorsa, ona bir Kiklou regl külodu hediye edin. Çünkü; poponuz bu güzelliği hak ediyor. Kiklou regl külotları yumuşak ve nefes alan kumaşlarıyla rahatlık sağlar, aynı zamanda sızıntıları engeller.

Kaynakça
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/butt-acne-remedies#_noHeaderPrefixedContent 
https://www.insider.com/pimple-on-butt

Bu içerikler de hoşuna gidebilir 😉

Regl ve Hamilelik
Reglden kaç gün sonra hamile kalınabilir, reglken hamile kalınabilir mi ya da hamileyken regl olunur mu gibi bütün soruların cevaplarını sizler için yanıtladık!